Connecting the Dots: zes Kempische KMO’s in cocreatie met creatieve ondernemers

Geplaatst op di, 10/01/2017 - 10:42

SPK vzw host de komende twee maanden voor de derde keer een innovatietraject voor KMO-ondernemers die hun innovatiepotentieel onder de loep willen nemen. Zes Kempense KMO’s gaan vanaf deze maand intensief in dialoog met een creatieve ondernemer.

Tijdens het traject gaan ze via cocreatiemethodieken werken aan innovatieve inzichten voor hun onderneming.

De bedrijven die zich hebben ingeschreven, zijn: MDMJ Accountants (Mol), Ranobo (Turnhout), ETAP Lighting (Malle), Jig Technologies (Ranst), Chrisal (Lommel) en Graszoden Dirk Maris (Arendonk). “De bedrijven worden één op één gematcht met een designer”, legt Florence Maes van SPK uit. “Die kijkt vaak met een heel andere bril naar een product of bedrijfsstrategie. Ze redeneren anders en denken van nature mee vanuit de gebruiker. Dat leidt vaak tot heel nieuwe inzichten.”

Kantelmoment

De eerste sessie vindt plaats op 12 januari. Nadien volgen er nog twee, waaronder een intensieve bootcamp van 12 uur. “Hier is het de bedoeling te komen tot een innovatiekantelpunt”, aldus nog Florence Maes. “Een aha-erlebnis die de ondernemers duidelijkheid brengt over hun innovatiestrategie.” Onder begeleiding van Katja Craeghs van Greenpoint zullen de bedrijven ondergedompeld worden in een traject dat hen uitdaagt op een andere manier naar hun dagelijkse business te kijken.

Het traject start in Turnhout. In het voor- en najaar reist het door naar Mechelen en Antwerpen. In het najaar van 2017 zal ook in Turnhout een nieuw traject opgestart worden.

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. CONNECTING THE DOTS.

Dit traject kadert binnen het EFRO-project ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. CONNECTING THE DOTS. dat cross-sectorale samenwerkingen tussen creatieve en reguliere sectoren in de provincie Antwerpen stimuleert. Het project wil de meerwaarde van cross-sectorale samenwerkingen aantonen en concrete samenwerkingen realiseren door het match-maken van KMO’s uit eerder traditionele industrieën met ondernemers uit de creatieve sectoren. In de drie steden - Antwerpen, Mechelen en Turnhout - worden onder meer cocreatietrajecten, workshops, bedrijfsbezoeken, opleidingen en netwerkevenementen georganiseerd.  

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES., het designplatform voor de provincie Antwerpen, werkt voor dit project samen met Stad Mechelen, Stad Turnhout en SPK en ontvangt hiervoor 520.654,44 euro subsidies van Europa via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Info

Meer info of interesse om deel te nemen? Contacteer dan Florence (florence.maes@spk.be - 0472 87 60 22) of Ellen (ellen.bisschops@spk.be - 0495 53 82 54).