Digidak, Digipolis, Vormingplus en Mediawijs treffen elkaar op 23 juni!

Geplaatst op wo, 17/05/2017 - 13:12

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert digidak opnieuw een grote vormingsdag voor al haar vrijwilligers, ditmaal op 23 juni in het Vormingscentrum van Malle.

Het wordt een speciale editie, want niet alleen de vrijwilligers van digidak, maar ook de vrijwilligers van Digipolis Antwerpen, Vormingplus Antwerpen en de medewerkers van Mediawijs zullen aanwezig zijn. Deze trefdag biedt dus meteen een kans om van elkaars aanpak en methodiek heel wat op te steken.

Het thema van dit jaar is Smart City (of “slimme digitale stad”). Hierbij worden concrete toepassingen van Internet of Things en Big Data in het gewone straatbeeld gerealiseerd.

Je las het wellicht al in de krant dat Antwerpen de eerste Smart City in Vlaanderen wordt. IMEC, het platform van de Vlaamse universiteiten voor onderzoek van nieuwe technologieën, start met computerchips in alle mogelijke objecten te integreren. Wat we hier allemaal op korte en lange termijn van mogen verwachten, vernemen de aanwezigen tijdens de trefdag.

Omdat er deze keer zo’n 250 deelnemers verwacht worden, wordt ook gezorgd voor een uitgebreid aantal boeiende workshops en kan men komen snuisteren op een ICT-beurs waar enkele nieuwe ICT-snufjes gepresenteerd worden.

Kortom, het wordt een dag waarop iedereen zijn gading kan vinden en heel wat nieuwe inspiratie kan opgedaan worden voor de eigen werking.