Digidak mag opnieuw ervaringsbewijzen ICT-ondersteuner afleveren

Geplaatst op di, 11/04/2017 - 13:57

Digidak kreeg de goedkeuring van het Europees Sociaal Fonds (ESF) voor een nieuw project dat inzet op het afleveren van ervaringsbewijzen voor ICT-ondersteuners. Voor SPK betekent dit het 25ste ESF-project in tien jaar tijd.

Een certificaat voor Elders Verworven Competenties

De activiteiten van digidak kaderen in de doelstelling om mensen te versterken en te verbinden, met ICT als hulpmiddel. Digidak kon de voorbije jaren al ervaring opbouwen met het begeleiden en beoordelen van werkzoekenden. Het nieuwe project bouwt hier op voort en beoogt via een gepast assessment ervaringsbewijzen uit te reiken als certificaten van ‘Elders Verworven Competenties’ (EVC). De doelgroep zijn mensen die niet beschikken over de juiste schoolse diploma’s, maar via werkervaring wel over nuttige ICT-skills beschikken. Met een ervaringsbewijs kunnen deze mensen hun competenties verzilveren en zo hun positie op de arbeidsmarkt verstevigen.

“Met SBS Skill BuilderS als partner willen we het komende jaar 70 begeleidingen en beoordelingen realiseren”, zegt projectmanager Tanja Camps van digidak. “Zowel binnen digidak als bij SBS Skill BuilderS is er veel vraag naar dit EVC-bewijs. Een ICT-ondersteuner kan binnen een bedrijf iemand zijn die de brug tussen de eigen afdeling en ICT-gerelateerde afdelingen of externe leveranciers maakt. Hij zorgt ervoor dat medewerkers beschikken over de gepaste ICT-middelen en ondersteunt hen bij het gebruik ervan. Hij ondersteunt tevens de ICT-afdeling of externe leveranciers bij het onderhoud en het beheer van het ICT-gebeuren binnen de organisatie. De ICT-ondersteuner is vandaag een onmisbare schakel geworden in de diverse organisaties.
Mensen die geïnteresseerd zijn om dit EVC-certificaat te behalen, kunnen zich bij ons aanmelden.”

25ste ESF-project

Link@Work2.0 is inmiddels het 25ste ESF-project dat SPK mag uitvoeren in de voorbije tien jaar. “SPK staat hiermee aan de top in Vlaanderen”, reageert directeur Bart Wuyts. “Onze regio plukt hier al jaren volop de vruchten van. SPK kon de voorbije tien jaar zo’n vier miljoen euro aan subsidies naar de Kempen halen om hier innovatieve ESF-projecten te realiseren. In samenwerking met tientallen lokale organisaties en bedrijven konden we heel wat succesvolle projecten uitvoeren waarvan vele Kempenaars de impact nog dagelijks aan den lijve ondervinden. Zo ontwikkelden we innovatieve instrumenten voor mensen met een autismespectrumstoornis, gedetineerden, hartpatiënten, mensen met psychische problemen, werkenden met rugpijn, enz. waardoor de slaagkansen van deze mensen op de arbeidsmarkt aanzienlijk verbeterden. Ook konden we heel wat vernieuwingen in de kinderopvang realiseren. We zijn blij met dit nieuwe project, en kijken al uit naar het kunnen vooruithelpen van vele ICT-ondersteuners!”