Het was weer een mooie dag ...

Geplaatst op di, 03/10/2017 - 11:35

Traditiegetrouw verzamelden de begeleiders en begeleidsters uit de buitenschoolse kinderopvangsector in de Kempen de derde vrijdag van september voor hun jaarlijkse Dag van de Kempense Begeleiding. SPK/KIKO sloeg voor de organisatie hiervan de handen in elkaar met Expertisecentrum DoorElkaar, verbonden aan Hivset vzw. 

De aanwezige deelnemers werden uitgedaagd om letterlijk en figuurlijk eens door een andere bril te kijken. In de kinderopvang werken we dag in dag uit samen met een divers team van collega’s. We vangen honderden kinderen op, die allemaal andere talenten, achtergronden, interesses, talen en verhalen hebben. Deze kinderen brengen elk nog eens ouders mee met hun eigen achtergronden, communicatiestijlen, talen en interesses. Als begeleid(st)er moet je dus continu kunnen inspelen op een divers publiek.

Lieve Lenaerts van DoorElkaar gaf in de voormiddag plenair handvaten mee om hier gepast mee om te gaan. Ze reikte andere brillen aan, stretchte onze denkkaders, bewoog onze gemoederen. Na een lekkere lunch werden de opgedane inzichten geconcretiseerd door het spelen van het HICO-spel. De deelnemers deelden honderduit inzichten en ervaringen over omgaan met diversiteit en leerden veel van elkaar. We sloten de dag onder het genot van een stukje fruit of koffiekoek gepast af met het IBO-lied dat we tijdens de vorige editie gecomponeerd hebben: Het was weer een mooie dag ... shalalalala. 

Het originele artikel vind je terug op de website van KIKO.

Klik hier voor enkele sfeerbeelden.