Hop Up is klaar om het speellandschap te veroveren

Geplaatst op wo, 06/09/2017 - 13:05

Hop Up, een project van SPK vzw/KIKO, is een modulaire speelomgeving die snel op en af te breken en handig te verplaatsen is. Hop Up weet ruimtes die oorspronkelijk niet bedoeld zijn voor kinderopvang, in een mum van tijd om te toveren in uitdagende speelomgevingen waar kinderen zich thuis en geborgen voelen.

Hop Up springt op op onverwachte plaatsen: de foyer van een kunstencentrum, de kantine van een voetbalclub, de turnzaal van een school, … Het maakt samenwerking mogelijk tussen organisaties voor kinderopvang, onderwijs, sport en vrije tijd van kinderen.

Hop Up werd begin 2016 boven het doopfont gehouden. De volgende maanden werd er hard gewerkt aan de beoogde modulaire speelomgeving en kregen de wilde speelideeën stilaan een concrete vorm. Vandaag zijn we klaar om het resultaat wereldkundig te maken!

Kampen jullie ook met een weinig uitdagende opvanglocatie?
Geloven jullie ook in krachtige kinderen die hun eigen spel en speelruimte vorm geven?
Worden jullie ook wildenthousiast van het stimuleren van kinderen in hun eigen kunnen?
Verlangen jullie ook naar een rustig plekje waar je kind even kan bijtanken na school/sport/…?

Maak dan kennis met Hop Up!

Op 20 oktober 2017 stellen wij Hop Up voor tijdens In Spin, een studiedag over ouders, kunsteducatie en onverwachte locaties in de buitenschoolse kinderopvang. Deze studiedag wordt georganiseerd in samenwerking met Karel de Grote Hogeschool en stelt de resultaten voor van drie praktijkgerichte projecten in de buitenschoolse kinderopvang. 

Meer info over het programma en een inschrijvingslink volgen spoedig.

Voor meer info over Hop Up kan je terecht bij Eva Maréchal (eva.marechal@spk.be of 0486 23 57 59).

Hop Up komt tot stand met de steun van Provincie Antwerpen en i.s.m. U.A. faculteit Ontwerpwetenschappen.