Sfeerbeelden Koplopers-symposium 'Tijdelijke Natuur'

Geplaatst op di, 26/09/2017 - 14:24

Het Koplopers-symposium rond Tijdelijke Natuur dat SPK samen met Corridor, en in partnerschap met The Shift, op 21 september organiseerde bij OMC in Turnhout, was een groot succes.

Het concept Tijdelijke Natuur is al enkele jaren goed bekend bij het bedrijfsleven in Nederland, maar in Vlaanderen is het nog erg pril. Philips Turnhout mocht recent als eerste bedrijf in Vlaanderen een vergunning Tijdelijke Natuur in ontvangst nemen, en dat wekt de interesse bij een groeiende groep andere bedrijven zoals duidelijk bleek uit de mooie opkomst bij dit symposium. Met een vergunning Tijdelijke Natuur hebben bedrijven het recht om alle vormen van nieuwe en waardevolle natuurontwikkeling na het toekennen van de vergunning, weer te verwijderen als er op een later tijdstip plannen zijn voor uitbreiding van het bedrijf. Dat er tijdelijk een verhoogde natuurwaarde was, heeft wel degelijk een positieve impact op de algemene natuurwaarde in de bredere omgeving, zelfs indien die later weer weggenomen wordt. Dat lieten de sprekers zien met overtuigende voorbeelden.

SPK bouwde de nodige expertise op voor het opmaken van ecologische beheerplannen voor bedrijven, en richtte samen met enkele andere ondernemers vorig jaar het impact-bedrijf Corridor op om deze economische activiteit verder uit te bouwen. Bovendien heeft Natuurwerk, een andere spin-off van SPK, de juiste kennis en expertise om die ecologische beheerplannen ook in praktische uitvoering en beheer te vertalen. Dat bewijst Philips Lighting in Turnhout, waar sinds begin dit jaar de gehele site op ecologische wijze door Natuurwerk wordt beheerd.

Enkele sfeerbeelden van het symposium vindt u hier.

Heeft u ook interesse om het groen op en rond uw bedrijf ecologischer te beheren en tijdelijke natuur te creëren? Neem dan vrijblijvend contact op met jan.vandenberghe@spk.be of stefanie@corridor.land