U.Lab traject “Fit for Care” start in februari 2018

Geplaatst op do, 11/01/2018 - 15:49

Het nieuwe innovatieproject “Fit for Care”, gestart met de steun van het Europees Sociaal Fonds, komt op kruissnelheid.

Tijdens de exploratiefase van dit project gaan we grondig op zoek naar de dieperliggende oorzaken van stress, ziekteverzuim en burn-out bij de professionals in de zorg- en gezondheidssector.

Deelnemers uit de doelgroep van zorgprofessionals engageren zich om gedurende twee maanden intensief te werken aan dit thema, vanuit een brede holistische kijk, ruimer dan de persoonlijke en gangbare zienswijzen en denkkaders. Begin februari starten we met één groep in Turnhout en één groep in Gent. De nieuwe inzichten geven inspiratie om innovatieve ideeën te prototypen. In de lente zal dit leiden tot een concept van dienstverleningsmodel, dat vanaf de zomer uitgebreid zal getest worden. De beoogde verbetering kan de stijgende problematiek van stress en ziekteverzuim een halt toeroepen.

Wie zich aangesproken voelt tot dit thema, met de methodiek voor exploratie en co-creatie, kan contact opnemen met iemand van het projectteam. Wie graag de voortgang inhoudelijk volgt, kan de facebookpagina van Fit4Care raadplegen.

Het projectteam

Bea De Potter
Johan Lavrysen
Alain Van Echelpoel
Bart Wuyts