Unizo Turnhout beloont ondernemerschap met Pluimen - SPK valt in de prijzen

Geplaatst op wo, 01/02/2017 - 11:36

Op zijn jaarlijkse nieuwjaarsreceptie heeft Unizo Turnhout zijn Pluimen voor verdiensten in het ondernemerschap uitgereikt. Vanuit SPK zijn we erg trots dat we met een Pluim gelauwerd werden voor al onze inspanningen om innovatief en creatief ondernemerschap in de regio te stimuleren en ondersteunen.

Een 150-tal ondernemers verzamelden zich in de vernieuwde ruimte van Theater Het Gevolg in de Turnhoutse Otterstraat, waar artistiek leider Stefan Perceval iedereen meteen wist te raken met zijn inspirerend verhaal over de nieuwe inclusieve aanpak van het theaterhuis. Ondernemer Piet Colruyt brak aansluitend een lans voor ‘sociaal ondernemerschap’, het thema waar hij door gegrepen is en recent een boek over schreef (Allemaal Sociaal 3.0).
Onder het goedkeurend oog van Unizo-voorzitster Suzy Maes werden vervolgens de Pluimen uitgereikt in drie categorieën.

Uit handen van burgemeester Eric Vos ontving SPK-directeur Bart Wuyts één van de drie Pluimen.
“Bob Stouthuysen stond mee aan de wieg van deze organisatie, die met zijn PLATO-peterschapsprojecten heel wat Kempense ondernemers met raad en daad wist bij te staan. Zij organiseerden de afgelopen jaren tal van activiteiten waar ontmoeting van ondernemers centraal stond, zoals de Creatieve Proevertjes, In the Mix en Storytelling, waar ondernemers hun passie kwamen delen met het publiek. Daarnaast biedt de Bar d’Office een creatieve werkplek aan startende ondernemers”, aldus de burgemeester. “Ondertussen is deze organisatie uitgegroeid tot een onafhankelijke ontwikkelclub die innovatieprojecten, die vertrekken vanuit maatschappelijke uitdagingen en rekening houden met de mogelijkheden van de regio, initiëren. Tot slot bieden zij sinds kort met “Onderneem met SPK” tal van diensten en trajecten aan voor ondernemers en bedrijven. De Pluim voor evenement ten dienste van het ondernemerschap gaat dan ook naar Bart Wuyts van SPK of de Strategische Projectenorganisatie Kempen.”

De overige Pluimen gingen naar Dienstenthuis (categorie KMO) en Raf & Otje (categorie onderneming in de binnenstad).

Lees ook het artikel dat verscheen in Made in Kempen.