Easy Go

wo, 11/05/2016 - 09:07
Omschrijving: 
Easy Go brengt de ICT competenties van de medewerkers en de organisatie in kaart via een scan. Tevens voorziet het in een platform om met de lesgevers en cursisten van ICT opleidingen een community te vormen.
Periode: 
Januari 2014 - december 2015
Rol SPK: 
Promotor
Partners: 
KIKOEN - Thomas More

ICT kennis was tot voor enkele jaren een 'nice to have'. Nu is het echter een onmisbaar deel in de dagelijkse werking van bedrijven, voor álle  medewerkers. Zijn jouw medewerkers voldoende ICT onderricht? Bezit jouw bedrijf over voldoende ICT kennis om de job goed te blijven doen? Easy Go maakt je medewerkers ICT vaardig, vooral de meest uitgesproken digibeten onder hen. 

Easy Go is een aanbod vanuit digidak, een team binnen SPK vzw. Digidak is een methodiek om via kleinschalige en laagdrempelige openbare computerruimten mensen - in het bijzonder kansengroepen - te laten kennismaken met de mogelijkheden van nieuwe media. Dankzij jarenlange dienstverlening en projectwerking bezitten zij expertise, kennis en de praktische mogelijkheid om heel laagdrempelige ICT opleidingen te geven en advies te verlenen aan bedrijven. 

Voor welke ICT vaardigheden?

Easy Go brengt de basisvaardigheden naar jouw bedrijf en jouw medewerkers: van het wegwijs maken in het gebruik van de computer, tot basisopleidingen in Word, Excel, internet en e-mail. 

Wat is de win-win voor jouw medewerkers?

  • Verbeteren algemene kennis en vaardigheden op vlak van ICT
  • Verhoging zelfredzaamheid en zelfvertrouwen
  • Betere productiviteit - sneller handelen
  • Een betere algemene inzetbaarheid in de markt
  • Versterken van het teamgevoel, verbeteren van algemene bedrijfscultuur

Hoe gaat Easy Go tewerk?

Easy Go werkt steeds op maat:

  • Stap 1: We organiseren een bevraging ICT beheer bij het management en een bevraging ICT competenties bij de medewerkers.
  • Stap 2: Vanuit de resultaten van de bevraging krijg jij als ondernemer een goed beeld van de algemene kennis en ICT vaardigheden binnen jouw bedrijf.
  • Stap 3: Wij bespreken samen met jou het mogelijk vervolgtraject dat kan bestaan uit een opleiding binnen of buiten het bedrijf, advies en/of individuele begeleiding.
  • Stap 4: We stellen een online platform ter beschikking voor het ganse bedrijf waar vragen kunnen gesteld worden, extra informatie kan gedeeld worden etc.

Contact

Voor meer info kan je terecht bij Rita Lenaerts: rita.lenaerts@blenders.be.